Distractie
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic.
› vrei zodia taCultura generala
Ciorile sunt cele mai inteligente pasari din lume. Ciorile au creierul foarte bine dezvoltat, iar proportia dintre creier si volumul corporal este cea mai mare din randul tuturor speciilor de pasari. Singura vietuitoare care are proportia creier-volum corporal mai mare decat a acestei pasari este omul. Aceste pasari sunt singurele vietuitoare, cu exceptia omului si a maimutelor, care folosesc diverse unelte in cautarea hranei.
› vrei mai multBancul zilei
Bunicul isi aniverseaza varsta de 100 de ani si este felicitat pentru sanatatea si forma buna in care se afla. Domnilor, va voi spune secretul succesului meu, spune bunicul. Am facut miscare zilnica timp de 75 de ani! Participantii, profund impresionati il intreaba cum de a reusit sa mentina un program atat de riguros. Foarte simplu, raspunde el. In noaptea nuntii am facut un pact solemn cu sotia mea. De fiecare data cand ne certam, cel care gresea trebuia sa iasa afara la o plimbare!
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
RECHI_ I_ _ RIU
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 ianuarie 1809
Se naste Louis Braille, inventatorul alfabetului pentru nevazatori
La 4 ianuarie 1809 se naste Louis Braille, pedagog francez, inventatorul alfabetului pentru nevazatori ce ii poarta numele, Braille. La varsta de 3 ani, in 1812, in urma unui accident produs in atelierul de pielarie al tatalui sau, isi pierde vederea. Din 1822 Braille experimenteaza procedeul "scrierii nocturne" elaborat de Charles Barbier si incepe cercetarile sale pentru elaborarea unui nou sistem de scriere pentru nevazatori, terminand alfabetul Braille in 1824. Studiaza algebra, gramatica si geografia, iar in 1827 transcrie in Braille elementele de gramatica. In 1828 aplica sistemul propriu si la notatia muzicala.