Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Omografele sunt cuvinte care se scriu la fel insa difera prin accent si sens. Exemple: torturi (prajituri) accent pe o / torturi (chinuri) accent pe u; vesela (fericita) accent pe primul e / vesela (referitor la vase) accent pe al doilea e; era (a fi) accent pe a / era (perioada istorica) accent pe e.
› vrei mai multBancul zilei
Un european ratacit in Sahara se misca tot mai greu; dupa trei zile de sete si canicula cumplita, de-abia se taraste. De-odata i se infatiseaza privirilor incetosate o silueta stranie. Pare un om in carne si oase.
-Apa! Sopteste calatorul ratacit.
-Nu pot decat sa-ti dau o cravata, suna raspunsul, atat de naucitor. Cel ratacit se taraste mai departe, pana cand minune! Un restaurant luxos rasare din desert, facandu-l pe insetat sa se ridice si, cu ultimele puteri, sa se napusteasca spre intrare. La usa, insa, un cerber galonat il opreste brutal:
-Stop! Tinuta obligatorie! Fara cravata, nu se intra.
Shop Clopotel.ro
![Set de joaca, terminal POS cu accesorii, Shopn Drop](https://noriel.ro/media/catalog/product/s/0/s00011611_2017032116119_set_de_joaca_terminal_pos_shopn_drop_3_.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
RE_ _ I_ I_ _ RIU
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Set de joaca, terminal POS cu accesorii, Shopn Drop](https://noriel.ro/media/catalog/product/s/0/s00011611_2017032116119_set_de_joaca_terminal_pos_shopn_drop_3_.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".