Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
In timpul razboiului civil, cand trupele se intorceau fara pierderi de vieti omenesti, era scris deasupra lor, ca sa vada toata lumea "0 killed"; de aici provine si expresia "O.K.", care inseamna zero morti. Mai tarziu expresia a capatat si intelesul de "totul este in regula" sau "suntem bine".
› vrei mai multBancul zilei
Bula in armata.
Pentru ca era supus la tot felul de munci grele, Bula se hotaraste sa evadeze.
Afland ca Bula a evadat, comandantul unitatii trimite dupa el 2 caporali si un sergent. Alearga Bula prin padure cu cei 3 militari dupa el, si cand iese din padure vede o fantana secata in care se arunca. Vine primul caporal si striga in fantana:
- E cineva acolo?
La care Bula, ca ecou: "E cineva acoloooo?"
Auzind asta, caporalul zice:
-Mai bine ma-ntorc in padure!
Iar Bula, ca ecou: "Mai bine te-ntorci in padureeee!"
Cu al doilea caporal se-ntampla la fel.
Dar vine randul sergentului. Vede si el fantana si striga:
-E cineva acolo?
La care Bula, ca ecou: "E cineva acolooooo?"
Dupa ce sta putin si se gandeste, sergentul spune:
-Mai bine arunc o grenada!
La care Bula, tot ca ecou: "Mai bine te-ntorci in padureeee!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
M_ G_ _ _ R_ _ _ RE
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.