Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai lung fluviu din lume este Nilul. In schimb Amazonul este cel mai mare ca intindere avand o suprafata de 7.050.000 de km patrati si tocmai de aceea se creeaza confuzii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

la cantina scolii un elev se aseaza langa un profesor
profesorul:barza nu este prieten cu porcul
elevul: atunci eu am zburat de aici
profesorul infuriat hotaraste sa il pice la test.ii pune cele mai grele intrebari dar elevul raspunde bine la toate.profesorul ii mai pune o intrebare:daca gasesti pe strada un sac cu minte si unul cu aur pe care il alegi?
elevul:pe cel cu aur
profesorul:eu las alege pe cel cu minte
elevul:fiecare ia ce-i lipseste
profesorul suparat ii scrie pe lucrare magar
elevul cand vede zice:domnule profesor, miati semnat dar nu miati trecut nota:))

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DOM_ N_ T_ UNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult