Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai adanc lac de pe Pamant este Lacul Baikal, din Siberia. Acesta are mai bine de 1,7 Km adancime iar apa de aici reprezinta aproximativ 20% din apa "dulce" aflata in stare lichida de pe Pamant. Din intreaga cantitate de apa a planetei doar (2,7%) o reprezinta apa dulce. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un controlor de cale al Cailor Ferate observa un tip care se culcase pe sine si-l intreaba:
-Ce faci aici?
-M-am saturat de viata asta nenorocita pe care o duc si vreau ca expresul de Londra sa puna capat zilelor mele...
-In acest caz trebuie sa te muti pe linia cealalta...pe asta trece acceleratul de Liverpool!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

TR_ NCHIAT


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 octombrie 1926
Se stinge din viata medicul Victor Babes

La 19 octombrie 1926 trece in nefiinta medicul Victor Babes, bacteriolog si morfopatolog roman. In 1887, a pus bazele Institutului de Patologie si Bacteriologie din Bucuresti, acesta fiind primul institut de cercetari stiintifice infiintat in tara noastra. Aici a organizat unul dintre primele centre de vaccinare antirabica din lume, dupa cel creat de Pasteur, la Paris. In 1900 a fondat Societatea anatomica. A publicat in 1885, impreuna cu savantul francez A.V. Cornil, cel dintai tratat complet de bacteriologie din lume. In 1895, a formulat principiul serovaccinarii. 

› vrei mai mult