Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Azi vrei sa demonstrezi ca iti pasa de familia ta si de aceea vei interactiona cu ei mai mult decat o faci de obicei. Te-ai gandit sa le faci si niste cadouri?

› vrei zodia ta

Cultura generala

Instinctiv, liliecii se feresc de om si nu sunt agresivi in prezenta acestuia. Cu toate acestea, din instinct de aparare, pot musca omul, daca se simt in pericol. Sunt si cazuri in care liliecii-vampir, in lipsa altei surse de hrana, sa muste omul (daca omul doarme afara, ori cu geamul deschis), pentru a obtine sangele necesar supravietuirii. Muscatura nu este de gat, cum e prezentata de regula in filme, ci mai degraba de degetul mare de la picior, bine vascularizat.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Chris si tema
Chris trebuia sa faca o tema la scoala legata de nasterea lui.
-Cum m-am nascut? isi intreaba mama.
-Ei bine,dragul meu,pe tine te-a adus barza,ii raspunde ea incurcata.
-Dar cum v-ati nascut tu si tata?
-Si pe noi ne-a adus barza.
-Dar bunica si bunicul?
-Tot barza i-a adus si pe ei.
Cateva zile mai tarziu, Chris prezinta la scoala o hartie cu o singura fraza: "Aceasta tema a fost dificila de facut dat fiind ca in familia mea, de trei generatii, nu a mai fost nici o nastere normala".

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



VALIDITATEA



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 ianuarie 1942
Se naste Stephen Hawking

La 8 ianuarie 1942 se naste Stephen William Hawking, fizician englez, teoretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremurilor, profesor la catedra de matematica de la Universitatea Cambridge. Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. in 1963, la varsta de 21 de ani, Hawking observa pentru prima data o slabiciune a muschilor. in urma unui examen medical, se constata o boala progresiva de neuron motor, afectiune cunoscuta sub numele de scleroza laterala amiotrofica. I se dau maximum 2 ani de trait. Hawking nu cedeaza, continua sa lucreze, in ciuda agravarii continue a invaliditatii. Paralizia progreseaza si, cu timpul, devine complet imobilizat, isi pierde vocea si este constrans sa comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu miscari ale capului si globilor oculari, la o viteza de cincisprezece cuvinte pe minut. Infirmitatea nu il poate impiedica sa isi continue activitatea didactica si stiintifica. Se stinge din viata la data de 14 martie 2018. Impreuna cu fiica sa, Lucy Hawking a scris seria de carti George si Universul. Afla mai multe din articolul Pentru ce a ramas cunoscut celebrul om de stiinta Stephen Hawking.


Stephen Hawking

› vrei mai mult