Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Inclinarea axei de rotatie a lui Neptun este de 28,32 grade, similara cu cea a Pamantului (23 de grade) si cea a lui Marte (25 de grade). Datorita acestui fapt, pe planeta are loc schimbarea anotimpurilor. Perioada de revolutie foarte mare face ca un anotimp pe Neptun sa dureze aproximativ 40 de ani pamantesti.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Trec doi insi pe strada si la un moment dat vad un afis "Nunta lui Figaro". Unul ii spune celuilalt "Bai, ia uite o nunta aici, hai sa mergem si noi sa vedem cum este".
Platesc la intrare si intra in sala. Peste citeva minute, incepe spectacolul. Pe scena actorii cinta "Da-mi palariaaaa, Nu-ti dau palaria", din nou "Da-mi palariaaaa, nu-ti dau palariaaaa".
Asteptind citeva minute, cei doi se uita unul la altul si se intreaba cit mai dureaza. Vazind ca spectacolul continua, unul din ei se ridica si-i spune unui actor:
- Ba, da da'i ba odata palaria lu' ala si puneti masa ca mi s-a facut foame

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ G_ _ _ _ _ Z_ _ _ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor

Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.

› vrei mai mult