Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi e o zi deosebita pentru tine. Orice ar fi, nu trebuie sa lasi nimic sa-ti afecteze moralul.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Titeiul in stare bruta (nerafinat) contine peste 17 000 de substante organice complexe, motiv pentru care este materia prima cea mai importanta pentru industria chimica (vopsele, medicamente, materiale plastice, etc.) si producerea carburantilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Examen la Academia de Politie...
Unuia dintre candidati ii cade intrebarea: 'Ce se intampla cu apa la 100 de grade Celsius?'
Cum n-are nici cea mai vaga idee despre raspuns, candidatul mimeaza o durere de burta si ii cere voie examinatorului sa mearga putin la WC.
Acolo, pune mana pe telefonul mobil si il suna pe taica-sau (care era mare colonel in Ministerul de Interne) si il intreaba:
- Auzi, ba' tata, desi ziceai ca totul e aranjat, se pare ca astia vor sa ma termine!... Acu' ma intreaba ce face apa la 100 de grade Celsius!... Ia zi-mi tu repede, ca daca nu stiu am pierd examenul si va mai stau un an pe cap!...
Dupa cateva momente de gandire, tatal-colonel ii raspunde:
- Draga fiule, habar nu am ce se intampla cu apa la 100 de grade Celsius!... Dar, sunt absolut sigur ca la 90 de grade ... face un unghi drept!...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

REPREZENTAT_ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 octombrie 1926
Se stinge din viata medicul Victor Babes

La 19 octombrie 1926 trece in nefiinta medicul Victor Babes, bacteriolog si morfopatolog roman. In 1887, a pus bazele Institutului de Patologie si Bacteriologie din Bucuresti, acesta fiind primul institut de cercetari stiintifice infiintat in tara noastra. Aici a organizat unul dintre primele centre de vaccinare antirabica din lume, dupa cel creat de Pasteur, la Paris. In 1900 a fondat Societatea anatomica. A publicat in 1885, impreuna cu savantul francez A.V. Cornil, cel dintai tratat complet de bacteriologie din lume. In 1895, a formulat principiul serovaccinarii. 

› vrei mai mult