Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic, dar daca vremea e prea mohorata apuca-te de citit o carte politista.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Matca sau regina comunica cu celelalte albine prin feromoni. Ei sunt grupari chimice, molecule care chiar in dilutii foarte mari, au rolul de a transmite semnalele, mesajele, diferitelor specii in mediul vietuitoarelor din mediul vegetal si animal. Aceste substante au un rol important in procesul de comunicare dintre specii, marcarea de teritorii, gasirea partenerilor in procesul de reproducere, sau de gasire a hranei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In padure s-a deschis un magazin si toate animalele s-au asezat la rand. In primele 5 zile magazinul nu s-a deschis. In a sasa zi animalele nu pareau deloc descurajate si au veni iar. Iepurasul trece in fuga pe langa ele si se asaza in fata vulpii care era prima la coada interminabila. Vulpea ii da o laba si-l plaseaza tocmai la spatele sirului.
-Ma, ia stai si tu la rand ca ceilalti!
Iepurasul vine in fata ursului. I se in tampla la fel. In cele din urma se asaza un fata lupului, care-i da o laba si mai indesata. Iepurele se scutura de praf si zice
-Bine, las` ca vedeti voi! Va pedepsesc si nici azi nu va deschid magazinul!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

T_ UNCHIAT


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 octombrie 1926
Se stinge din viata medicul Victor Babes

La 19 octombrie 1926 trece in nefiinta medicul Victor Babes, bacteriolog si morfopatolog roman. In 1887, a pus bazele Institutului de Patologie si Bacteriologie din Bucuresti, acesta fiind primul institut de cercetari stiintifice infiintat in tara noastra. Aici a organizat unul dintre primele centre de vaccinare antirabica din lume, dupa cel creat de Pasteur, la Paris. In 1900 a fondat Societatea anatomica. A publicat in 1885, impreuna cu savantul francez A.V. Cornil, cel dintai tratat complet de bacteriologie din lume. In 1895, a formulat principiul serovaccinarii. 

› vrei mai mult