Distractie
Horoscopul zilei
Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.
› vrei zodia taCultura generala
Cea mai raspandita limba este chineza, vorbita de peste 1,1 miliarde de oameni. Abia urmatoarea este engleza, vorbita de aproximativ 800 de milioane de persoane. Pentru 330 din acestia, engleza este limba materna: circa 270 de milioane in SUA si 60 de milioane in Marea Britanie.
› vrei mai multBancul zilei
cica erau doi oameni, unul prost si unul destept dupa cum se cuvine, iar cel prost il intreaba pe cel destept unde este cofetaria.acesta ii explica pe unde sa o ia,sa treaca podul dar sa aiba grija sa nu-l manance crocodilul,apoi ajunge la un semafor unde trebuie sa treaca pe verde ca sa nu-l calce masina si o i-a la stanga , apoi la dreapta si ajunge la cofetarie unde baga banii si apasa pe buton ca sa iasa prajitura.desteptul il intreaba pe prost daca acum stie pe unde sa o ia,la care prostul spune :o i-au pe un crocodil ,dar sa am grija sa nu ma manance podul , ajung la un semafor si trec pe culoarea rosie ca sa ma calce masina , apoi o i-au la sdranga , o i-au la dreapta ,si gata ajung la cofetarie.ajuns la cofetarie bag banii , apas pe prajitura si iese butonul.multumesc mult om destept pentru ca ti-ai pierdut vremea cu mine , si uite ce bine am inteles .
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ A_ _ IA_ I_ A_ E
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.