Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
In anii 2000, in librariile din lume se gaseau peste 100 milioane de carti. Din pacate, 2 miliarde de oameni inca nu stiau sa citeasca.
› vrei mai multBancul zilei
Intr-o dimineata, in timp ce luau micul dejun, o femeie i-a spus sotului sau:
- Fac pariu ca habar n-ai ce zi e astazi.
- Cum sa nu stiu? o intreba el indignat. Cum crezi ca as fi putut uita?
Dupa ce a spus acestea, s-a ridicat de la masa si a plecat la lucru. La ora 10 dimineata suna cineva la usa. Femeia deschise si primi o cutie plina cu trandafiri rosii. La pranz primi o cutie din bomboanele ei preferate de ciocolata, iar mai tarziu un butic ii livra o rochie creata de un designer. Femeia de-abia astepta sa se intoarca sotul ei acasa.
- Prima data florile, dupa aceea ciocolata si in cele din urma rochia!, exclama ea entuziasmata. N-am petrecut niciodata intr-un mod mai fascinant Ziua Mediului!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
V_ _ _ D_ _ _ _ E_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
7 aprilie 1931
Se naste Amza Pelea
La 7 aprilie 1931 se nastea Amza Pelea, actor roman de film, radio, teatru, televiziune si voce (decedat in 1983). Printre alte roluri memorabile, Amza Pellea fost creatorul si interpretul personajului Nea Marin, care i-a relevat atat de bine disponibilitatile sale pentru comedie. Totodata, a interpretat unele figuri celebre din istoria Romaniei, precum Decebal sau Mihai Viteazul. A castigat in 1977 premiul de interpretare masculina, cel mai bun actor, la Festivalul International de Film de la Moscova, pentru rolul sau exceptional (Manolache Preda) din filmul Osanda, unde a jucat alaturi de Gheorghe Dinica si Ernest Maftei, intr-o ecranizare de Sergiu Nicolaescu dupa "Velerim si Veler Doamne" de Victor Ion Popa. De asemenea filmul "Nea Marin Miliardar" in regia lui Sergiu Nicolaescu, in care rolul principal este detinut Amza Pellea se afla pe locul 1 in topul celor mai vizionate filme romanesti din toate timpurile dupa cum atesta un comunicat din 2006 al Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania.