Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Azi te vei plictisi, dar nu pentru mult timp. Vei apela la cel/cea mai bun/a prieten/a sa te scoata din aceasta stare de monotonie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Abacul a fost inventat in jurul anului 190 AD (Anno Domini) si apare mentionat pentru prima data in timpul dinastiei Han din China, desi au mai existat si inainte de acesta alte dispozitive de calcul. "Abacus" deriva din grecescul "abax" care inseamna "tabla acoperita cu nisip", care se refera la primele dispozitive de calcul folosite de babilonieni.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un grup de elevi viziteaza ruinele unei cetati a lui Stefan cel Mare.Gigel priveste la ruinele ramase peste ani si spune :
-Frmoasa cetatea ... dar e pacat ca Stefan cel Mae n-a mai avut bani sa o termine!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

TRUN_ _ IAT


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

5 noiembrie 1880
Se naste scriitorul Mihail Sadoveanu

La 5 noiembrie 1880 se naste, la Pascani, Mihail Sadoveanu, scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician si om politic roman.Mihail Sadoveanu tanar


In 1910 a devenit directorul Teatrului National din Iasi, dar a continuat sa fie prolific ca scriitor, publicand: "Povestiri de seara", "Genoveva de Brabant", brosura "Cum putem scapa de nevoi si cum putem dobandi pamant". Impreuna cu Liviu Rebreanu, a reprezentat Societatea Scriitorilor Romani la un congres de la Berlin, in 1926. A publicat numeroase romane istorice, dar si scrieri in care a prezentat viata oamenilor simpli, traditiile si natura cum ar fi "Creanga de aur", "Zodia Cancerului", "Fratii Jderi", "Hanul Ancutei" sau "Baltagul". Testeaza-ti cunostintele despre opera Baltagul in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Baltag


Testeaza-ti cunostintele despre Mihail Sadoveanu in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Mihail Sadoveanu batran


 

› vrei mai mult