Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Piramidele egiptene de la Gizeh au fost construite in timpul celei de-a patra dinastii egiptene de catre cei trei faraoni: Kheops, Kephen si Mykerinos. Cea mai renumita dintre acestea este Marea Piramida de la Gizeh, inaltata de catre faraonul Kheops (Khufu),in jurul anului 2.580 i.Hr. Marea piramida are aspectul unui corp perfect, cu fete plane, muchii drepte si varful ascutit si este realizata din peste 2.500 de blocuri de calcar. Unele dintre aceste blocuri depasesc 15 tone.
› vrei mai multBancul zilei
Un inspector in sanatate viziteaza un ospiciu de nebuni. Doctorul il insoteste...
- Domnule doctor, spune inspectorul, imi place modul in care ati organizat acest ospiciu, mai ales felul in care i-ati cointeresat pe nebuni in activitati ergonomice si in special imi place aceasta piscina din fata noastra. Sint uimit de felul in care i-ati antrenat pe nebunii acestia. Constat ca sar impecabil de la trambulina si pot spune, in calitate de cunoscator si suporter de natatie, ca sariturile au chiar un coeficient crescut de dificultate...
- Da, domnule inspector, sint magulit de laudele Dv., dar sa vedeti ce bine sar cind au si apa...!
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ LIDIT_ TE_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.