Distractie
Horoscopul zilei
![](https://www.clopotel.ro/utile/horoscop/img/stil1/capricorn.jpg)
Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)
In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le poti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.
› vrei zodia taCultura generala
Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.
› vrei mai multBancul zilei
Un inginer agronom, oltean de origine, scolit in strainatate, se destainuie reporterului de la TV, cu mult naduf in glas:
-Anul trecut am semanat varza pe 5 hectare, dar au mancat-o omizile. Anul acesta am pus pe 10 hectare si iar omizile ne-au venit de hac.
-Si la ce masuri va ganditi ? intreaba reporterul.
-Anul viitor vom semana 20 de hectare, sa se sature !
Shop Clopotel.ro
![Masuta de picnic Ecoiffier cu doua scaunele si accesorii EC 1687](https://img.nichiduta.ro/produse/2023/11/Masuta-de-picnic-Ecoiffier-cu-doua-scaunele-si-accesorii-EC-1687-379233-0.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ _ IDI_ _ _ _ _
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Masuta de picnic Ecoiffier cu doua scaunele si accesorii EC 1687](https://img.nichiduta.ro/produse/2023/11/Masuta-de-picnic-Ecoiffier-cu-doua-scaunele-si-accesorii-EC-1687-379233-0.jpg)
Evenimentele zilei
17 februarie 1866
Si-a inceput activitatea Banca Romaniei
La 17 februarie 1866, pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza din 1865, a inceput sa functioneze Banca Romaniei, constituita prin transformarea filialei din Bucuresti a Banque Imperiale Ottomane; primul presedinte al bancii a fost Ion Ghica (17 februarie/2 martie).