Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Terra are apa pentru toata lumea, chiar daca doar 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct. Din intreaga cantitate de apa a planetei doar (2,7%) o reprezinta apa dulce. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).
› vrei mai multBancul zilei
Azi dimineata ma asez in troleibuz langa un batran care ma tot lovea cu cotul.
- Ce tot aveti, domnule, cu cotul ala? il intreb.
- Aaaa, zice, e un vechi traumatism.Il am din razboi.
Ma mut de langa el pentru ca nu mai suportam si ma nimeresc tot langa un batran care ma lovea cu genunchiul, de data asta.
- De ce tot dati din genunchi? intreb rastit.
- E un traumatism, zice. Il am din razboi.
Asadar ma mut din nou, nimeresc, bineinteles, langa alt batran care scutura violent din mana.
- Il aveti din razboi? intreb exasperat.
- Nu, l-am scos din nas, dar nu mi se dezlipeste.
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ AG_ _ AR_ _ AR_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.