Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mercurul (Hg) este un element chimic lichid. I se mai spune si ''argintul viu''. Este un metal non-combustibil (nu arde si nu intretine focul) de culoare argintie, care se va contracta sau isi va mari volumul odata cu cresterea temperaturii, facandu-l un material ideal pentru termometre. Cu toate acestea, toxicitatea mercurului in cazul in care termometrul se sparge a facut ca mercurul sa fie inlocuit de alcool sau produsi distilati ai petrolului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o vara se propune o petrecere la care sunt invitate tastele unei tastaturi.Toate tastele sunt invitate, mai putin punctul.Totusi el vine neinvitat...La usa, space si enter pazesc intrarea. Cand vad punctul vrand sa intre il arunca afara, gonindu-l. A doua oara la fel. A treia oara, sta punctul si se gandeste...si ii vine o idee. Incearca din nou si, la fel, space si enter se satura de el... -Bai!Tu mai vii de multe ori?Nu stii ca punctul nu este invitat?
-Bai!Eu nu sunt punctul....Sunt stelutza, dar m-am dat cu gel....!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

VAL_ D_ TAT_ A


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa

Bomba nucelara
Pe 24 ianuarie 1946
Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945.  Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.

› vrei mai mult