Distractie
Horoscopul zilei
Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)
Esti intr-o perioada mai dificila, mai ales din punct de vedere sentimental. Daca esti implicat/a intr-o relatie invata sa fii mai receptiv/a fata de partener/a! Altfel, asteapta-te sa primesti multe reprosuri din partea lui/ei!
› vrei zodia taCultura generala
Oposumul, un mic animal marsupial din America este realmente capabil "s-o faca pe mortul". Acest animal, cand este atacat, cade brusc pe spate si ramane nemiscat, rigid chiar. Initial s-a crezut ca animalul lesina, dar studiile electronofiziologice au aratat ca oposumul chiar se preface, in acest timp fiind, de altfel, foarte atent la cel care il studiaza. Acest lucru ii ofera oposumului posibilitatea de a astepta momentul potrivit pentru a fugi.
› vrei mai multBancul zilei
"In padure:
Gasca ii da o palma din fundul gradinii ursul, ursul se intoarce iar gasca ii zice:
- Da-mi mai o tigara !!!
Ursul ii da o tigara.
Gasca ii mai da o palma, ursul se intoarece, iar gasca ii zice pe acelasi tot:
- Da-mi mai si foc!
Ursul ii da si foc.
Iepurasul vazand toate astea ii da si el o palma ursului, ursul se intoarece iar ipurasul cu un ton cat de cat feroce ii zice:
- Da-mi mai o tigara!
Ursul se supara ii ia pe amandoi si ii arunca.
Gasca: - Iepuras tu stii sa zbori?
Iepurasul: Nu!
Gasca: Si atunci de ce te dai mare la urs?
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
REPREZE_ TATIV
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor
La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.
Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).