Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul produs Motorola a fost casetofonul pentru masina. In perioada aceea cel mai de succes casetofon era Victrola, asa ca au luat denumirea de Motorola.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La spitalul de nebuni s-a construit o piscina ca sa faca si nebunii sport. In fiecare zii toti se duceau la piscina, cu exceptia unui nebun mai cuminte care nu se prea repezea... De fiecare data se dadea alarma: "Haideti la piscina!", iar cel cuminte: "Eu nu vin!". Dupa vreo 2 ore se intorceau toti cu capetele sparte, maini rupte etc. Dupa 2 saptanami se da iar alarma de plecare si toti nebuni vin acasa rupti. In final se da din nou alarma, iar un nebun ii spune celui cuminte: "Ma' hai vino si tu la piscina!" " Cum sa vin ma la piscina nu vedeti ce vi se intampla voua? Veniti de fiecare data fracturati!" La care nebunul ii raspunde: "Hai, ma, ca de data asta au umplut piscina cu apa!" :)) :)) :)) :)) :))

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ EP_ EZENTAT_ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult