Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Cel mai mic peste semnalat, este un guvid (Knipowitschia cameliae), care a avut o lungime ce nu depasea 3.2 cm. A fost semnalat recent la Portita si nu s-a mai semnalat in alta parte a lumii.
› vrei mai multBancul zilei
Un taran statea pe marginea unui lac, la peste. La un moment dat, prinde pestisorul de aur, iar acesta il roaga pe taran sa-l elibereze in schimbul a trei dorinte.
Prima dorinta:
- Vreau sa vina toti chinezii la noi in tara!
Pestisorul se albastreste si-l roaga sa se mai gandeasca! In sfarsit, vin chinezii la noi in tara, ne mananca toata mancarea si pleaca.
A doua dorinta:
- Vreau sa mai vina o data chinezii in tara!
In ciuda rugamintilor pestisorului, vin chinezii a doua oara in tara, mananca toate rezervele de hrana si pleaca.
A treia dorinta:
- Vreau sa mai vina o data chinezii in tara!
Pestisorul era deja terminat, ii indeplineste ultima dorinta si apoi il intreaba:
- Bine ma taranule, spune-mi si mie ce ai rezolvat cu asta? Au venit chinezii de trei ori ne-au devastat tara.
- Da, ba, dar pe la rusi au trecut de sase ori!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ ALI_ I_ A_ _ A
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "VALIDITATEA"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
1 aprilie 1582
Ziua pacalelilor
Obiceiul pacalelilor de 1 aprilie a aparut in vestul Europei, pe la jumatatea secolului al XVI-lea. In vechiul calendar iulian, Anul Nou se sarbatorea la 1 aprilie, dar in 1582, papa Grigorie al XIII-lea a facut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea sa-i poarte numele - calendarul gregorian, sarbatoarea Anului Nou mutandu-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme in a se obisnui cu noua data a acestei sarbatori si au continuat sa-si trimita felicitari si sa-si faca urari tot pe 1 aprilie. Cei care continuau sa sarbatoreasca Anul Nou la 1 aprilie au fost numiti "nebuni de aprilie", de unde si denumirea de Ziua nebunilor (April Fools' Day) sau Ziua pacalelilor. Cu timpul, felicitarile trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au inceput sa fie considerate farse, fiind insotite adeseori de cadouri hazlii.