Distractie
Horoscopul zilei
Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)
Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic.
› vrei zodia taCultura generala
Festivalul dragostei era de obicei sarbatorit pe 15 februarie, nu pe 14.
› vrei mai multBancul zilei
La o parada de tancurii au fost chemate cele mai dezvoltate tari din lume. S-au prezentat SUA, Rusia si Romania.Apare prima SUA cu un tanc supersonic, face cateva piruete, pica in mijlocul scenei.Iese un soldat din tanc si comandantul suprem ii spune:
-Vezi tara asta pe harta, vreau sa dispara.
Scoate americanul un mini calculator, apasa cu penseta si dispare tara de pe harta.
Apare tancul rusesc, fac cateva tumbe, pica in mijlocul scenei. Comandantul suprem zice:
-Vezi tara asta pe harta, vreau sa dispara.
Scoate rusul o sticla de votca, dezlipeste eticheta(care era un minicalculator), calculeaza pe spatele ei traiectoria, apasa doua butoane si dispare tara de pe harta.
Apar romanii: doi trageau din fata, doi impingeau din spate , ajung pe scena. Toata lumea radea. Zice comandantul suprem:
- Vezi tara asta pe harta, vreau sa dispara.
Scoate romanul o bucata de hartie si un creion, calculeaza traiectoria, cu niste scripeti ridica tara la tanc si dupa lungi asteptari se aude: puuff...Pica proiectilul in fata tancului. Toata lumea era pe jos de ras, la care iese Ion din tanc cu un cerc negru pe la gura si zice:
-Suflati voi mai tare daca puteti!!!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
R_ PR_ Z_ NTAT_ V
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.