Distractie
Horoscopul zilei
Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)
Este o zi grea pentru tine, te vei simti obosit/a. Trebuie, totusi, sa faci un efort sa ramai conectat/a la ce se intampla in jurul tau.
› vrei zodia taCultura generala
Batalia pentru Normandia este considerata cea mai mare operatiune amfibie din istorie. A fost purtata in 1944 intre fortele germane si fortele Aliatilor ca parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Operatiunile militare, cunoscute sub denumirea de Batalia pentru Normandia, au necesitat implicarea unui numar urias de soldati, aproape 3 milioane, care au traversat Canalul Manecii din Anglia pana pe plajele franceze ale Normandiei. Debarcarea din Normandia a fost una dintre cele mai importante operatiuni militare din al Doilea Razboi Mondial. De reusita acestei operatiuni a depins infrangerea Germaniei naziste, dar costurile victoriei uneia dintre cele mai mari batalii din istorie s-au tradus in pierderi de vieti omenesti colosale.
› vrei mai multBancul zilei
Un canibal absolvent de Cambridge a prins un englez,un francez si un moldovean. -Daca-mi spuneti un cuvant in engleza pe care sa nu-l stiu,va eliberez! Englezul:Butterfly! -Crezi ca-s prost?Inseamna fluture!La frigarui cu tine! Francezul:Butterfly! -Inseamna fluture!La sarmale cu tine! Moldoveanul:Butterfly-li! Se gandeste canibalul,se gandeste...Iti voi da drumul,dar macar spune-mi ce inseamna! Moldoveanul:Flutur-li!!!!!!!!
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
RE_ REZENTATIV
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "REPREZENTATIV"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor
La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.
Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).