Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un plutonier, incerca sa opreasca un automobil. Dar neoprind la semnalele plutonierului, masina continua drumul. Politistul impusca si il raneste pe sofer. Dupa a doua impuscatura, il raneste pe pasagerul de alaturi. Apropiinduse de automobilul oprit, el striga:
- Bine ca te-ai oprit! A treia oara nu mai trageam in aer.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ MIN_ TIUN_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei

18 august 1227
Se stinge din viata Ginghis Han

La 18 august 1227 trece in nefiinta Ginghis Han, unul dintre cei mai mari cuceritori din toate timpurile. Ginghis Han („Intemeietorul“) a cucerit o mare parte din Asia si Europa, punand temeliile Imperiului Mongol si facand astfel unul dintre cele mai mari imperii pe care le-a cunoscut istoria omenirii. In anul 1206, la 42 ani si dupa o campanie militara impotriva unor triburi din estul Mongoliei, devine „mare conducator” (1206-1227) (hagan, „hanul hanilor”), sub numele de Ginghis, al unei populatii vorbitoare de dialecte mongole si turcesti. Ginghis a unit triburile mongole si a reusit sa ocupe cu ostile sale teritorii vaste, spre est, pana la Marea Chinei si spre vest pana la Marea Caspica, cuprinzand de doua ori dimensiunea Imperiului Roman si de patru ori Imperiul lui Alexandru cel Mare. 

› vrei mai mult