Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Batalia pentru Normandia este considerata cea mai mare operatiune amfibie din istorie. A fost purtata in 1944 intre fortele germane si fortele Aliatilor ca parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Operatiunile militare, cunoscute sub denumirea de Batalia pentru Normandia, au necesitat implicarea unui numar urias de soldati, aproape 3 milioane, care au traversat Canalul Manecii din Anglia pana pe plajele franceze ale Normandiei. Debarcarea din Normandia a fost una dintre cele mai importante operatiuni militare din al Doilea Razboi Mondial. De reusita acestei operatiuni a depins infrangerea Germaniei naziste, dar costurile victoriei uneia dintre cele mai mari batalii din istorie s-au tradus in pierderi de vieti omenesti colosale.
› vrei mai multBancul zilei
Costica ii spune lui Mitica:
- Nevasta-mea era innebunita dupa masini. I-am cumparat un opel si l-a facut praf intr-un copac. Am iertat-o si i-am luat un solid mercedes, dar l-a terminat intr-un zid de beton.
- Si acum?
- Am gasit solutia: i-am cumparat un jaguar.
- Si merge bine?
- Perfect! Am scapat de griji si cheltuieli.
- Cum?
- A mancat-o din prima zi! Apoi l-am vandut si mi-am recuperat banii...
Shop Clopotel.ro
![Pachet Booster Yu-Gi-Oh! Rising Rampage Editie Speciala](http://www.redgoblin.ro/71920/pachet-booster-yu-gi-oh-rising-rampage-editie-speciala.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ AG_ IARIZARE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Pachet Booster Yu-Gi-Oh! Rising Rampage Editie Speciala](http://www.redgoblin.ro/71920/pachet-booster-yu-gi-oh-rising-rampage-editie-speciala.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".