Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Trateaza-ti cu respect prietenul cel mai bun si fii mai atent/a la ce vorbeste cu tine! In ziua de azi gasesti foarte greu o persoana pe care te poti baza.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Fata de albine, viespile NU isi fac rezerva de hrana, astfel toamna nu pot evita moartea. Cand scade numarul insectelor ce le alcatuiesc hrana, viespile incep sa atace fructele. Daca primavara si vara putem spune ca viespile sunt folositoare pentru ca elimina insectele daunatoare si polenizeaza florile si recoltele, toamna devin daunatoare deoarece incep sa atace fructele, cele in special foarte dulci, precum strugurii, perele, prunele sau merele dulci.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Trei blonde merg brat la brat cantand pe strada. Ele vad un betivan. Betivanul curios le intreaba: -De ce mergeti brat la brat si cantati ca nebunele pe trada? Blondele:Am luat cele mai mari note din clasa la biologie (cls a 8). Betivanul: -Ce note ati luat?Blondele :Cea din stanga -4, cea din dreapta 4, iar eu 4+. Betivanul: -Sunteti foarte destepte. Cand eram de varsta voastra eu am luat cea mai mare nota la biologie 2. Blondele: -Dar ce note aveai la romana? Betivanul: -10+ si 9! Blondele: -Dar cum aveti la romana 10 si la biologie 2? Betivanul: -La romana faceam singuri, dar la bio faceam cu diriga!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

M_ G_ I_ RIZ_ RE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult