Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Aurul (Au) este un element chimic solid. Aurul pur (care este intotdeauna galben) este prea moale pentru folosirea sa ca bijuterie. Metalele care se folosesc in amestec cu aurul, pentru a-l intari, pot modifica culoarea acestuia, rezultand astfel un aur de diferite nuante de galben, alb si rosu. Acest amestec determina numarul de carate al aurului. Este unul din cele mai dense metale.
› vrei mai multBancul zilei
O poveste evreiasca spune ca un sarac a gasit odata o punga cu 500 de ruble, suma care, la vremea respectiva, era o mica avere. Afland ca omul cel mai bogat din sat isi pierduse punga si ca oferea aducatorului 50 de ruble recompensa, omul i-a dus punga.
Bogatanul a numarat banii din punga, s-a incruntat si a spus saracului:
- Mda, vad ca te-ai servit deja. In punga mea erau 550 de ruble, iar acum nu mai sunt decat 500. Asa ca nu-ti mai datorez nici o recompensa.
Saracul, furios, l-a insfacat pe bogat si l-a dus in fata rabinului, unde fiecare si-a povestit versiunea lui. Rabinul i-a vorbit mai intai celui bogat:
- Sunt convins ca spuneti adevaraul, i-a spus el. Un om ca dumneavoastra nu ar putea sa minta.
Bogatul incepe sa se bucure si saracul sa se indigneze, cand rabinul s-a intors spre acesta din urma si i-a intins punga, spunandu-i:
- Tu, pe de alta parte, esti un om cinstit. Daca erai necinstit, ai fi pastrat punga.
Apoi, intorcandu-se iarasi catre bogatan, a incheiat:
- Prin urmare, punga pe care a gasit-o el nu este a dumneavoastra. Asa ca poate sa o pastreze pana cand i-o va cere adevaratul proprietar.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
RECH_ Z_ TOR_ U
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
1 februarie 1868
Se naste pictorul Stefan Luchian
La 1 februarie 1868 se naste Stefan Luchian supranumit poetul plastic al florilor. Cu o vocatie declarata inca din scoala primara, l-a avut in perioada de formare ca maestru pe Nicolae Grigorescu. Din vasta opera artistica a lui Stefan Luchian amintim cateva dintre ele: ”Ultima cursa de toamna”, ”Margine de crang”, ”Salciile de la Chiajna”, ”Fantana de la Brebu”, ”Dupa ploaie”, ”Vara”, portretele ”Safta florareasa”, ”Mos Nicolae Cobzarul”, ”Dumitrita”, ”Paralute”, ”Flori de tufanica”, ”Anemone”, ”Maci” si autoportretul ”Un zugrav”.