Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Spre deosebire de zilele trecute, acum chiar poti spune ca totul este in regula. Indiferent ca e vorba de rude, prieteni sau colegii de scoala, te vei simti cu adevarat respectat/a si de aceea, trebuie sa continui sa adopti aceeasi atitudine!

› vrei zodia ta

Cultura generala

In 1947 se face denominarea leului, la un raport de 1 leu nou la 20.000 lei vechi. La vremea denominarii paritatea leu-dolar era de 150 de lei pentru 1 dolar.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mergea unu' pe un camp. Da peste o groapa, adanca, de nu-i vedea fundul. Ia o pietricica, o arunca in groapa, asculta...nimik. Ia un bolovan, il arunca, asculta, nimik. "Ba, da' asta n-are fund?!" Vine cu o sina de cale ferata, o rostogoleste pana la buza gropii si o arunca. "Ba, asta tre' sa zdrangane cand ajunge jos!" ...nimik!
"Mama, groapa asta merge pana in fundul pamantului!!!" Cand sa plece, apare o capra in fuga si sare in groapa. "Mama, ce capra nebuna, cum s-a aruncat in groapa asta fara fund!!". Pleaca cam nedumerit si se intalneste cu unu', care il intreaba: "Ba, n-ai vazut o capra?" "O capra alba, cu barbuta, doua cornite?" "Da, aia." "Era capra ta?" "Da." "Bai, frate, imi pare rau, ti-a 'nnebunit capra, s-a aruncat intr-o groapa adanca si n-am mai vazut-o!" "Cum s-a aruncat, ca o legasem de o sina de tren atata?!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DO_ _ _ AT_ U_ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1851
Apare romanul "Moby Dick"

La 18 octombrie 1851 romanul "Moby Dick" de Herman Melville apare la Richard Bentley in Londra. Este considerat a fi o capodopera a literaturii universale. Romanul istoriseČ™te aventurile capitanului Ahab al navei Pequod, obsedat de dorinta de a ucide legendara balena alba, Moby Dick, care ii cauzase pierderea unei gambe. Povestitor este un membru al echipajului, Ishmael. intr-un eseu publicat in 1954, Maugham l-a considerat unul dintre cele mai bune zece romane din lume. 

› vrei mai mult