Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Este o zi grea pentru tine, te vei simti obosit/a. Trebuie, totusi, sa faci un efort sa ramai conectat/a la ce se intampla in jurul tau.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Calmarul urias (Architenthis sp) - face parte din grupul molustelor decapode, rude cu sepiile si caracatitele. Este cel mai voluminos nevertebrat cunoscut. Lungimea corpului este de 3 m iar a tentaculelor de 15 m. El are cel mai mare ochi din lumea animala, diametrul lui atinge 30 de cm, iar structura lui speciala intereseaza in special pe botanisti. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un grup de blonde si-au propus sa demonstreze ca nu toate blondele sunt prostute.Asa ca au chemat un grup de oameni si au format un juriu care sa le puna blondelor intrebari.Prima intrebare:
-Cat fac 18+3?
-15!vine raspunsul!
Celelalte blonde,intr-un glas,roaga juriul:
-Mai dati-i o sansa!
Juriul dovedeste clementa si ii mai pune o intrebare:
-Cat fac 15+2?
-13!vine acelasi raspuns.
-Mai dati-i o sansa!
I se mai da o sansa:
-Cat fac 1+2?
-3! vine raspunsul.
Blondele intr-un glas:
-Mai dati-i o sansa!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DOMIN_ TIUNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor

La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.


Tsunami


Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).

› vrei mai mult