Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Chiar daca te-ai obisnuit sa faci aceleasi lucruri in ultimul timp, nu se va intampla o tragedie daca de exemplu vei merge pe jos pana la cumparaturi, sau vei petrece cateva ore in parc, in compania unei lecturi placute!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Comportamentul viespei gigant asiatice reprezinta o potentiala amenintare pentru albine, sanatate publica si agricultura.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi un copil ii scrie lui Mos Craciun scrisoare:"Draga Mos Craciun, am fost cuminte tot anul si as vrea sa imi dai un trenulet electric si o ciocolata". Apoi pune scrisoarea la posta...
Cand ajunge la posta, postasitele nu stiu ce sa faca cu ea, cui sa o trimita. Se hotarasc sa pun bani si sa cumpere ele. Cumpara trenuletul electric si nu mai raman bani de ciocolata.
"Hai sa lasam ciocolata ca nu e importanta" zice o postasita.
Trimit pachetul la copil, peste doua saptamani copilul trimite inapoi scrisoare catre Mos Craciun: "Draga Mosule, m-am bucurat ca ai primit scrisoarea, trenuletul a fost grozav! Sunt convins ca mi-ai pus tu si ciocolata aia, dar proastele astea de postasite mi-eu mancat-o!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

D_ M_ NAT_ UNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult