Distractie
Horoscopul zilei
Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)
O zi ca aceasta rar ti se intampla sa o ai, pentru ca vei fi mai sociabil/a ca de obicei. Vei radia cu energie pozitiva.
› vrei zodia taCultura generala
Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.
› vrei mai multBancul zilei
-Stii ce s-ar fi intamplat astazi daca Edison n-ar fi inventat electricitatea?
-Nu.
-Ne-am fi uitat la televizor cu lumanarea.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
_ OMINATI_ NE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DOMINATIUNE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
8 noiembrie 1887
Emile Berliner patenteaza gramofonul
La 8 noiembrie 1887 Emile Berliner patenteaza gramofonul. Acesta isi publica inventia si prezinta un disc de sticla cu durata de cca. 4 minute. Cu toate acestea, inca era imposibila producerea in masa a discurilor de zinc, totul aflandu-se in stadiu experimental. Mai tarziu reuseste sa creeze gramofonul ce folosea discuri orizontale de ebonita cu riluri, mult mai fiabile si mai usor de întretinut fiind de altfel considerat unul dintre cele mai performante aparate de înregistrare si redare a sunetului la vremea aceea.