Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai adanc lac de pe Pamant este Lacul Baikal, din Siberia. Acesta are mai bine de 1,7 Km adancime iar apa de aici reprezinta aproximativ 20% din apa "dulce" aflata in stare lichida de pe Pamant. Din intreaga cantitate de apa a planetei doar (2,7%) o reprezinta apa dulce. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).

› vrei mai mult

Bancul zilei

doua prietene au ajuns in rai.
Dupa ce Dumnezeu le-a aratat imprejurimile, le-a mai aratat un norisor si le-a spus:
Aveti voie sa faceti orice dar sa nu cumva careva din voi sa ainga acest norisor...In sfarsit, dupa 3 zile cele doua prietene dau nas in nas. Una dintre prietene apare cu un baiat super frumos. Cealalta o intreba:
Draga dar de unde l-ai furat pe bombonelul asta?
Iar ea raspunde:
A, am atins din greseala norisorul!
Peste iar 3 zile iar se intalnesc. De data asta cealalta apare cu un baiat super urat. Prietena ei o intreaba:
Vai draga dar de unde l-ai luat si pe asta?
Iar ea raspunde:
A, a atins el din reseala norisorul...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ OM_ NAT_ UNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National

Radio


Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.

› vrei mai mult