Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Batalia de la Stalingrad (azi redenumit Volgograd) s-a desfasurat in Al Doilea Razboi Mondial, batalia fiind considerata cea mai sangeroasa din istoria omenirii si poate cea mai mare. Batalia a fost marcata de brutalitate si de lipsa de grija pentru populatia civila, manifestate de ambele parti angrenate in conflict. Batalia de la Stalingrad a provocat moartea mai multor rusi (militari si civili) decat cati cetateni au pierdut SUA si Marea Britanie impreuna, in toata perioada razboiului. Fortele Axei au pierdut aproximativ un sfert din efectivul total de pe frontul de rasarit si nu si-au mai revenit niciodata de pe urma acestei infrangeri.
› vrei mai multBancul zilei
Un taran statea pe marginea unui lac, la peste. La un moment dat, prinde pestisorul de aur, iar acesta il roaga pe taran sa-l elibereze in schimbul a trei dorinte.
Prima dorinta:
- Vreau sa vina toti chinezii la noi in tara!
Pestisorul se albastreste si-l roaga sa se mai gandeasca! In sfarsit, vin chinezii la noi in tara, ne mananca toata mancarea si pleaca.
A doua dorinta:
- Vreau sa mai vina o data chinezii in tara!
In ciuda rugamintilor pestisorului, vin chinezii a doua oara in tara, mananca toate rezervele de hrana si pleaca.
A treia dorinta:
- Vreau sa mai vina o data chinezii in tara!
Pestisorul era deja terminat, ii indeplineste ultima dorinta si apoi il intreaba:
- Bine ma taranule, spune-mi si mie ce ai rezolvat cu asta? Au venit chinezii de trei ori ne-au devastat tara.
- Da, ba, dar pe la rusi au trecut de sase ori!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
DO_ INA_ IUNE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DOMINATIUNE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National
Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.