Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Libelulele isi depun ouale in apa, iar cand se transforma in nimfe, acestea traiesc in mediul acvatic pana la doi ani. In timpul petrecut in aceasta stare, vaneaza insecte mici si larve, in special de tantar. In functie de temperatura apei si de cantitatea de hrana, unele specii pot sta in stadiu de nimfa chiar si cinci ani; vor naparli de 10 sau mai multe ori si pe masura ce cresc se pregatesc sa se indrepte spre suprafata apei si sa se transforme in libelule firave si gratioase.
› vrei mai multBancul zilei
Merge unul cu masina cu 100 km/h. La un moment dat, il depaseste o gaina... Omul apasa acceleratia pana la "blana", dar n-o ajunge. Dupa ce a parcurs el asa vreo 5 km, vede cum gaina intra pe teritoriul unei ferme.
Intra si tipul dupa ea, opreste masina, se apropie de fermier si il intreaba:
- Ce fel de gaini sunt astea? Prima data vad sa fuga asa de tare o gaina!
- Este o specie noua, pentru carne.
- Si-i gustoasa carnea?
- Nu stie nimeni, fiindca nu le putem prinde!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
DOMI_ _ TIU_ E
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National
Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.