Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Din punct de vedere sentimental, stai destul de bine si te simti capabil/a sa ai o relatie bazata pe respect si dragoste. Totusi, inainte de a face declaratii de dragoste siropoase, gandeste-te si daca partenerul/partenera apreciaza astfel de gesturi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

O zi are 23 de ore, 56 de minute si 4,09 secunde. Rotatia Pamantului incetineste usor cu timpul; astfel, in trecut ziua era mai scurta. Acest lucru se datoreaza efectului gravitational al Lunii asupra Terrei. Ceasurile atomice arata ca o zi moderna este mai lunga cu aproximativ 1,7 milisecunde decat in urma cu un secol. Analiza inregistrarilor astronomice istorice arata o tendinta de incetinire de 2,3 milisecunde pe secol incepand cu secolul al VIII-lea i.Hr.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un student pica la examenul de logica.
-Domnule profesor,daca va pun o intrebare de logica si nu stiti raspunsul,imi mariti nota?
-Da,sigur!
-Ce este legal dar ilogic,ilegal dar logic,ilogic si ilegal,toat ein acelasi timp?
Profesorul se gandeste,face scheme pe hartie,dar nu stie raspunsul.
-Bine uite,ti-am pus 8 in loc de 3,acum spune-mi si mie raspunsul.
-Faptul ca dumneavoastra aveti 69 de ani,iar sotia dumneavoastra are 22 de ani este legal,dar ilogic,faptul ca sotia dumneavoastra are un amant de 21 de ani este ilegal,dar logic,iar faptul ca dumneavoastra ii mariti nota amantului sotiei dumneavoastra este si ilegal si ilogic!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

_ EPARTI_ IT_ ARE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 august 1816
Se naste Ion Ghica

La 12 august 1816 se naste Ion Ghica, personalitate marcanta a celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea. Economist, matematician, scriitor, pedagog, diplomat si om politic, Ion Ghica a fost prim-ministru de cinci ori: de trei ori al guvernului Romaniei (in 1866, in 1866-1867 si in 1870-1871) si de doua ori între 1859 si 1860, la Iasi si la Bucuresti, in perioada in care tarile romane se unisera intr-un stat, insa pastrau inca doua guverne separate. 

› vrei mai mult