Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Cea mai longeviva planta este Macrosamia - feriga din Australia, care traieste 15.000 de ani. Urmeaza arborele Sequioa - 5000-6000 de ani; eucaliptul - 5000 de ani; stejarul - 2000 de ani; molidul si bradul 600 de ani.
› vrei mai multBancul zilei
O femeie foarte frumoasa are un accident destul de grav: masina ei se ciocneste cu a unui barbat. Masinile lor nu mai sunt decat niste epave.
Se tarasc, deci, afara din gramezile de fiare respective si femeia intra in vorba:
- Dumneavoastra sunteti un barbat iar eu o femeie. Uitati-va putin la masinile noastre. N-a ramas nimic din ele si totusi noi nu avem nici o zgarietura. E un semn ca Dumnezeu a vrut sa ne intalnim in felul asta si sa devenim prieteni.
- Sunt de acord cu dumneavoastra, raspunde barbatul flatat. Trebuie sa fie un semn.
Dupa un moment de tacere, femeia continua:
- Ia uitati, inca un semn. Toata masina mea e facuta praf, dar sticla de vin din interior este intacta. Dumnezeu a vrut cu siguranta sa bem in cinstea acestei sanse unice de-a fi ramas in viata si de a ne fi intalnit.
Ia sticla si o intinde omului. Barbatul o deschide suspicios... si, pana la urma, bea jumatate din ea si o intinde femeii inapoi. Ea o ia, ii pune dopul la loc si o da din nou barbatului.
- Dumneavoastra nu vreti? intreaba acesta mirat.
- Nu... Eu cred ca o sa astept Politia.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 2
CO_ FES_ O_ _ L_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
10 noiembrie 1940
Marele cutremur din 1940
La 10 noiembrie 1940 Romania este lovita de un cutremur catastrofal cu epicentrul in Vrancea. A fost un cutremur cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 3:39. Cutremurul s-a simtit si in Bucuresti, unde au existat circa 300 de morti, majoritatea la prabusirea blocului Carlton, structura cu 12 etaje din beton armat, foarte moderna la acea vreme. Dupa cutremur Asociatia Generala a Inginerilor din Romania a intreprins un studiu detaliat al efectului cutremurului asupra cladirilor din beton armat. Principala concluzie a fost ca normele pentru calculul cladirilor din beton armat, practic copiate dupa cele germane, nu prevedeau calculul la eforturi seismice, Germania nefiind situata intr-o zona de risc seismic. Dupa cutremur au fost elaborate noi norme care au fost aplicate la toate cladirile construite in perioada postbelica. Testeaza-ti cunostintele despre cum sa te protejezi in cazul unui cutremur in sectiunea Teste de pe site-ul clopotel.ro