Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi e o zi ciudata pentru tine. De dimineata iti doresti sa nu te deranjeze nimeni, iar pe seara iti vei dori sa scapi de plictiseala.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai mare diferenta de litere intre forma de plural si singular o are substantivul OM - OAMENI.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Eram pe terasa din spate cand apare cainele meu de sub gardul vecinului cu ceva alb in gura. Mandru, loial, mi-l aduce si mi-l pune in fata mea...Era iepurele campion al vecinului, ceva rasa pedigree din Germania, cu care umbla la concursuri, expozitii. Era mort de-a binelea, inota in balele cainelui si era foarte murdar. Iepurele valora cam 2.000 de euro.
Dupa ce am certat cainele, m-am intors la iepure si mi-a venit o idee. L-am bagat in chiuveta, l-am spalat bine de pamant si de balele cainelui, apoi l-am uscat cu feonul mamei. Am luat iepurele si am urcat pe poteca vecinului, am facut un culcus din paie iepurelui in cusca, l-am pus acolo si am inchis usa de la cusca.
Dupa-masa vine vecinul acasa. La vreo 5 minute se aude galagie, larma, injuraturi. Ca un bun vecin, ma duc sa ma interesez care este problema. Stam ca doi prosti in fata custii iepurelui si are loc urmatorul dialog:
- Uita-te si tu! zice vecinul.
- Ce s-a intamplat vecine? A murit? intreb eu facand pe prostul.
- A murit...Acum doua zile l-am ingropat si iar e aici...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

VALIDITAT_ A


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti

La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de  noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.

› vrei mai mult