Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.
› vrei mai multBancul zilei
Un tip se rataceste cu masina pe undeva pe la tara. Intr-un satuc se gindeste sa mearga la postul de politie sa intrebe pe unde se afla. Ajungind in fata postului de politie, coboara si chiar atunci un civil iese din sediul politiei. Soferul il intreaba:
- Nu va suparati, sinteti cumva politist?
- Bine ca esti tu destept, ii raspunde tipul care iesea din sediul politiei.
Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ AG_ IARIZAR_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei
26 iunie 1974
Prima utilizare comerciala a codurilor de bare
Pe 26 iunie 1974 are loc prima utilizare comerciala a codurilor de bare intr-un supermarket american. Prima oara cand un produs a fost scanat si inregistrat cu cod de bare a fost un pachetde guma de mestecat Wrigley. Pachetul este acum expus la muzeul Smithsonian. Descopera istoria codurilor de bare in sectiunea Afla ca sa stii din site-ul clopotel.ro