Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi te vei bucura de calatoria pe care o faci. Nu te deranjeaza ca esti singur/a in aceasta calatorie. Ai timp sa gandesti linistit/a la ce urmeaza sa faci in urmatoarea perioada de timp.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un hot vede un afis pe care scria Caine rau.Se uita peste gard si vede un caine mititel.Se duce la el si il intraba:
-Tu esti caine rau?
-Da nene.Eu nu pap tot.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RE_ RE_ ENTATIV


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 octombrie 1857
Adunarea Ad-Hoc a Valahiei

La 8 octombrie 1857 Constantin A. Kretzulescu prezinta o rezolutie care cuprindea "doleantele fundamentale" ale romanilor, Adunarii ad-hoc din Valahia. Aceasta continea cereri asemanatoare Rezolutiei moldovene votate in 7 octombrie 1857 si exprima “doleantele fundamentale” ale romanilor munteni, aratind ca "dorinta cea mai mare, cea mai generala, acea hotarita de toate generatiile trecute, acea care este sufletul generatiei actuale, acea care, implinita, va fi fericirea generatiilor viitoare, este UNIREA PRINCIPATELOR INTR-UN SINGUR STAT, o unire care este fireasca, legiuita si neaparata, pentru ca in Moldova si Valahia suntem acelasi popor, omogen, identic, ca nici unul altul, pentru ca avem acelasi inceput, acelasi nume, aceeasi limba, aceeasi religie, aceeasi istorie, aceeasi civilizatie, aceeasi institutii, aceleasi legi si obiceiuri, acelasi temeiuri si aceleasi sperante, aceleasi trebuinte, aceeasi hotare de pazit, aceleasi dureri de trecut, acelasi viitor asigurat si in sfirsit, aceeasi misie de indeplinit". Pe 9 octombrie 1857, a doua zi dupa citire, rezolutia lui C.A.Kretzulescu este adoptata in unanimitate. Sursa: unitischimbam.ro

› vrei mai mult