Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Ca e vacanta sau nu, se pare ca tu nu te saturi de ea. Totusi, ar trebui sa te gandesti si la scoala, la colegi sau la felul cum se vor desfasura activitatile de la clasa.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Sistemul modern de clasificare a grupelor sangvine a fost pus la punct in anul 1901. Dupa cum se stie, cele patru grupe sunt 0, A, B si AB si pot fi aflate printr-un simplu test de laborator. Sa-ti cunosti grupa sangvina este esential pentru a putea dona si primi sange, la nevoie. Dar mai e ceva: grupa de sange te poate ajuta sa te cunosti mai bine si chiar sa stii cu cine te potrivesti cel mai bine.In cultura japoneza, se considera ca intre grupa sangvina si comportament exista o relatie foarte stransa, aceasta dezvaluind temperamentul persoanelor si chiar compatibilitatile intre ele. De exemplu Grupa A de sange - TRASATURI: Armonia interioara si exterioara a acestor persoane vine din capacitatea lor de a comunica, de a se transpune si de a empatiza cu ceilalti. Sunt foarte sensibili si pot fi raniti usor, chiar si de un detaliu. Cand se intampla asta, prefera sa se retraga intr-un spatiu al lor, unde sa nu-i deranjeze nimeni; DRAGOSTE: Sunt persoanele capabile de cel mai profund atasament, loiale si sentimentale; COMPATIBILITATE: Grupa A este compatibila cu grupele A si 0. Grupa A + grupa B este o combinatie de evitat! PROFESIE: Atenti la detalii si perfectionisti, prefera proiectele individuale. Persoanele cu grupa sangvina A sunt cele mai creative; DIETA: Grupa A, a doua in ordinea evolutiei, reprezinta tipul ''vegetarian''. Se recomanda asadar ca dieta sa fie una bogata in carbohidrati si in fibre, preponderent vegetariana; PUNCTE FORTE: calmi, corecti, creativi, cooperanti si sensibili; PUNCTE SLABE: introvertiti, emotivi, retrasi si nerezistenti la stres.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era o vreme cand prin padure bantuia o saracie lucie. Ce mai, nu se gasea aproape nimic de mancare. Intr-o buna zi, un iepuras anemic si infometat se plimba visand la morcovi, varza, salate si alte delicatese. Cand, dintr-o data, ce-i vazura ochii? In mijlocul drumului, zacea un cos cu oua. Iepurasul se freca la ochi, se ciupeste de urechi sa se trezeasca si, vazand ca nu are halucinatii, se apropie, pipaie si exclama:"Este!".
Dupa ce isi reveni din socul suferit, iepurasul incepu sa numere ouale....Erau 50!
Apoi isi facu planuri cum sa le gateasca mai bine si ajunse la concluzia ca solutia optima era omleta. Plin de bucurie, iepurasul se indrepta spre casa, cand il fulgera un gand: bine, dar el era un iepuras mic si in tigaia lui nu incapea o omleta de 50 de oua. Apoi isi aminti de prietenul sau, ursul, care, fiind mare, trebuia sa aiba o tigaie pe masura, in care si-ar fi putut face omleta dorita.
Asa ca iepurasul pleca la urs sa-i ceara tigaia. Pe drum incepu sa se gandeasca:"Ursul ma va intreba la ce-mi trebuie o tigaie asa mare...Hmm....Daca imi zice sa-i dau 10 oua?" Iepurasul se gandi ca ii raman 40, care ar fi fos oricum, destule pentru el. Mai merse ce mai merse, cand un alt gand ii trecu' prin cap:"Bine, da daca-mi cere 20?"...Ehhh, oricum, si 30 de oua mi-ar ajunge sa ma satur". Dar peste putin timp, se opri din nou:"Dar daca-mi cere 30 de oua?....Imi raman 20.....Ma satur si cu atatea". Si apoi iar se opri:"Bine, dar daca-mi cere 40 de oua? Dar daca mi le cere pe toate si nu mai raman cu nimic?"
Intre timp, iepurasul ajunsese la casa ursului. Suna furios la usa lui si, cand ursul, nedumerit, ii deschide usa, iepurasul tipa la el:
-Auzi, bai ursule! Manca-ti tigaia ca nu-mi trebuie!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

R_ C_ I_ ITORIU


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "RECHIZITORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 aprilie 1919
Batalia din Muntii Apuseni din cadrul Razboiului romano-ungar de la 1919

La 16 aprilie 1919 incepe Batalia din Muntii Apuseni din cadrul Razboiului romano-ungar de la 1919. Armata regala romana, respingand atacul ungar, incepe ofensiva, ajungand la Tisa la 1 mai 1919. Testeaza-ti cunostintele despre bataliile care au schimbat cursul istoriei in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult