Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Este o zi numai buna de realaxare, asa ca iti doresti sa iesi cu pritenii in parc sau la un picnic.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Afide sau paduchii de plante. Multe afide sunt verzi, dar pot fi si negre, maro, galbene, rosii, roz, cenusii. Se inmultesc repede, in numar mare si, fiind mici si foarte usoare, pot fi transportate pe distante mari de vant. Ele elimina un lichid lipicios si dulce, motiv pentru care anumite specii de furnici au ferme de afide pe diverse plante, furnicile chiar aparand afidele de pradatori. Acest lichid secretat de afide inlesneste infestarea cu ciuperci a plantelor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un elev exceptional se transfera la o scoala noua.In prima zi intra in cantina intr-una din pauze pentru a servi pranzul.Toate locurile fiind ocupate cu exceptia unuia langa care se afla cel mai exigent profesor din clasa.Acesta neavand ce face se aseaza acolo:
Prof:-Tu stii ca niciodata un porumbel nu se aseaza langa un porc!?
elevul:-Poi atunci miam luat zborul!
A doua zi elevul este ascultat de acelasi profesor:
prof:-Tu ce-ai alege intre un sac de bani si unul de minte(gandire)?
elevul:-Poi unul cu bani.
prof:_Poi eu as alege sacul cu minte!
elevul:-Fecare cu ce n-are!
A treaia zi elevul daduse o lucrare pe care profesoul scrie"BOULE"...Acesta nedumerit se duce la profesor si il intreaba "Domnule Profesor am inteles ca vati semnat dar nota unde mi-ati pus-o?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ ALI_ ITATEA


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti

La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de  noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.

› vrei mai mult