Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un american un francez si un roman erau intr-un avion.Americanul scoate mana pe geam si spune:asta e tara mea!francezul intreaba:de unde sti?am atins Statuia Libertati!Francezul scoate mana pe fereastra si spune:asta e tara mea!Romanul intreaba:de unde sti?am atins Turnul Effel!Romanul scoate mana pe fereastra si zice:asta e tara mea!Americanul intreaba: de unde sti?mi-a furat cineva ceasul!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

MAGH_ A_ _ ZA_ E


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti

La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de  noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.

› vrei mai mult