Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pentru rozatoarea Chinchilla este foarte important ca hrana principala sa fie fan cam in proportie de 90% fata de celelalte alimente deoarece isi poate toci dintii. Efectul abraziv al fanului ajuta la o mentinere constanta a lungimii dintilor aflati in continua crestere. Lipsa unei cantitati corespunzatoare de fan in alimentatia rozatoarei poate duce la cresterea dintilor care o vor rani la limba si la falci, rozatoarea refuzand sa mai manance.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi frumoasa de primavara un motociclist a iesit la plimbare cu noua lui achizitie: O motocicleta Carpati.
Cum se plimba el pe drum cu noua motocicleta, la un moment dat trece pe langa el un alt motociclist cu un Harlley Davison. Se uita motocilcistul nostru la el si trece mai departe. Dupa un timp un alt motociclist trece pe langa el cu un Suzuki. Se uita cam mirat motociclistul nostru la el si merge mai departe.
A doua zi se intalnesc toti trei motociclistii la spital.Cel cu motocicleta Carpati incepe sa ii intrebe pe ceilalti doi cu au ajuns in spital.
- Pai nu am putut sa iau o curba la vitaza pe care am avut-o si m-am bagat intr-un stalp! spune cel cu Harley Davison
- Si eu am avut viteza mare si nu mi-au mai prins franele! spune cel cu Suzuki. Dar tu cum ai ajuns la spital?
- Pai eu cand am vazut cum a-ti trecut pe langa mine am crezut ca stau pe loc si m-am dat jos.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

D_ M_ N_ T_ UNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National

Radio


Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.

› vrei mai mult