Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Azi simti ca toata lumea este a ta, esti plin/a de multa energie pozitiva. Pe seara, vei avea musafiri, niste rude indepartate pe care nu le-ai mai vazut demult.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hotararea lui Tesla in a demonstra superioritatea curentului alternativ asupra curentului continuu al lui Edison a generat ceea ce se cunoaste drept ''razboiul curentilor''. In 1893 s-a organizat in Chicago o expozitie publica a curentului alternativ, demonstrandu-se superioritatea acestuia asupra curentului continuu al lui Edison. Nikola Tesla a lucrat pentru Thomas Edison.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O blonda merge la medic, ingrijorata tare pentru ca o doare tot corpul.

- Arata-mi unde te doare, ii spune medicul.

Blonda pune degetul pe brat si zice:

- Au! Uite aici ma doare!

Apoi isi pune degetul pe picior si striga iar:

- Au!! Si aici ma doare!

Isi atinge si nasul si se vaita iar:

- Vedeeeti?? Peste tot ma doare!!

Medicul zambeste si ii spune:

- Domnisoara, nu te ingrijora. Nu e grav. Ti-ai rupt doar degetul aratator.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ _ _ D_ T_ TE_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

31 martie 1437
Rascoala taraneasca de la Bobalna

La 31 martie 1437 izbucnea rascoala taraneasca de la Bobalna, primul din razboaiele taranesti care aveau sa zguduie Transilvania. Rascoala a inceput atunci cand Gheorghe Lepes, episcopul catolic al Transilvaniei, a cerut sa se plateasca zeciuiala pe trei ani anteriori si intr-o singura transa, in conditiile in care aceasta nu mai fusese stransa din anul 1434. Mai mult, micii nobili maghiari si locuitorii romani (care inainte erau scutiti de plata zeciuielii, fiind ortodocsi) au fost si ei obligati sa o plateasca. Cand taranii au refuzat sa plateasca zeciuiala, episcopul i-a excomunicat. Miscarea a cuprins toata iobagimea: romani, secui, maghiari si sasi, acestora adaugandu-se oraseni saraci, lucratorii de la ocnele din Dej, Sic sau Cojocna, dar si o parte a micii nobilimi.

› vrei mai mult