Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Gaius Iulius Caesar a fost un conducator politic si general roman si una dintre cele mai influente si mai controversate personalitati din istorie. Rolul sau a fost esential in instaurarea dictaturii la Roma, lichidarea democratiei Republicii si instaurarea Imperiului Roman. Era cunoscut ca fiind un foarte bun inotator.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Eram pe terasa din spate cand apare cainele meu de sub gardul vecinului cu ceva alb in gura. Mandru, loial, mi-l aduce si mi-l pune in fata mea...Era iepurele campion al vecinului, ceva rasa pedigree din Germania, cu care umbla la concursuri, expozitii. Era mort de-a binelea, inota in balele cainelui si era foarte murdar. Iepurele valora cam 2.000 de euro.
Dupa ce am certat cainele, m-am intors la iepure si mi-a venit o idee. L-am bagat in chiuveta, l-am spalat bine de pamant si de balele cainelui, apoi l-am uscat cu feonul mamei. Am luat iepurele si am urcat pe poteca vecinului, am facut un culcus din paie iepurelui in cusca, l-am pus acolo si am inchis usa de la cusca.
Dupa-masa vine vecinul acasa. La vreo 5 minute se aude galagie, larma, injuraturi. Ca un bun vecin, ma duc sa ma interesez care este problema. Stam ca doi prosti in fata custii iepurelui si are loc urmatorul dialog:
- Uita-te si tu! zice vecinul.
- Ce s-a intamplat vecine? A murit? intreb eu facand pe prostul.
- A murit...Acum doua zile l-am ingropat si iar e aici...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ O_ INATIUNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult