Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


In aceasta dimineata nu ai chef de nimic. Si totusi apropiatii ti-au facut deja programul. Fa un dus revigorant si obisnuieste-te cu ideea ca trebuie sa intri in jocul lor.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lotusul amazonic - celebritatea acestui lotus se datoreaza frunzelor sale circulare, colorate in verde aprins pe fata si batand in violaceu pe partea inferioara, ce ating un diametru de 2m. Marginile lor sunt ridicate 5-6 cm in sus ca la o tava de placinta. Aceste platforme circulare, unde se strange putina apa atrage pasarile care o folosesc ca o scaldatoare. Din aceasta cauza populatia bastinasa o numeste apona sau tigaita pasarilor. O asemenea frunza gigantica suporta o incarcatura de nisip de 70-80 kg repartizate uniform pe toata suprafata ei, sau un copil de 25-30 kg. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

In padure s-a deschis un magazin si toate animalele s-au asezat la rand. In primele 5 zile magazinul nu s-a deschis. In a sasa zi animalele nu pareau deloc descurajate si au veni iar. Iepurasul trece in fuga pe langa ele si se asaza in fata vulpii care era prima la coada interminabila. Vulpea ii da o laba si-l plaseaza tocmai la spatele sirului.
-Ma, ia stai si tu la rand ca ceilalti!
Iepurasul vine in fata ursului. I se in tampla la fel. In cele din urma se asaza un fata lupului, care-i da o laba si mai indesata. Iepurele se scutura de praf si zice
-Bine, las` ca vedeti voi! Va pedepsesc si nici azi nu va deschid magazinul!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

TR_ _ _ HI_ T


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult