Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Ar fi bine sa sa mai citesti o carte, chiar daca nu are legatura cu scoala. Nu strica sa faci putin exercitiu de citit. Chiar daca vremea e frumoasa, nu strica sa mai citim din cand in cand.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Hemoglobina din sangele melcului contine o proteina bogata in cupru cunoscuta ca hemocianina, astfel ca in contact cu aerul sangele ia culoarea albastra, in organism fiind transparenta. La oameni hemoglobina are fier iar in contact cu oxigenul sangele devine rosiatic;

› vrei mai mult

Bancul zilei

Teroare mare la spitalul de nebuni. In fiecare zi, nebunii evadau. In prima zi la spital erau garduri de doi metri inaltime. Vin nebunii dimineata, pun scari pe garduri si evadeaza. Cu greu ii aduc gardienii inapoi. Seara monteaza garduri de trei metri inaltime.
A doua zi dimineata, nebunii ies in curte si ata la gard, scarile pe el si tuleo. Ii aduc din nou gardienii. Disperat, directorul spitalului de nebuni, nu stie ce sa mai faca. Se hotaraste sa puna garduri mici, de un metru, ce-o fi o fi. Dimineata, nebunii iau scarile, se duc la gard si se blocheaza. Stau astia, se scarpina in cap, se gindesc, nimic, nici o idee. Vine directorul si ii intreaba:
- De ce nu ati evadat si acum?
- Pai nu prea stim sa punem scarile pe gard.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ MINA_ IUN_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult