Distractie
Horoscopul zilei
Leu
(23 Iulie - 22 August)
Chiar daca totul pare perfect pentru tine, fii mai atent/a la alimentatie. Chiar asa! De cand n-ai mai facut miscare pentru a-ti imbunatati conditia fizica?
› vrei zodia taCultura generala
Orasul din Croatia, Sibenik, a fost iluminat electric inaintea multor alte orase europene cum ar fi Viena, Budapesta, Roma sau Londra. De retinut, ca tot in Croatia, pe 28 august 1895, prima centrala hidroelectrica din lume a inceput sa functioneze la cascada Krka.
› vrei mai multBancul zilei
Ursul se plimba prin padure cu o foaie in mana. Se intalneste cu lupul. -Ce ai acolo ursule? -Lista cu animalele pe care trebuie sa le ucid azi. -Vai, si nu cumva sunt si eu pe lista? -Pai, esti la numarul 45. -Vai, nu ma omori, lasa-ma sa ma duc la copiii mei sa-i mai vad odata si dupa aia poti sa ma omori! -Bine, hai. Se duc, vede lupu ce are de vazut, apoi il omoara ursul. Dupa un timp, se intalneste cu vulpea. -Ursule ce ai acolo? -Lista cu... -Vai, si sunt si eu acolo? -Da, la nr. 15. -Ursule, nu ma ucide! Lasa-ma sa imi vad copiii, etc. -Bine. Merge, se uita, moare si vulpea. Mai tirziu, cu iepurele: -Ursule, ursule, ce ai acolo? -Lista cu animalele... -Si sunt si eu pe acolo? -Pai, esti la nr. 3. -AOLEU! -Si nu poti sa ma stergi de pe lista?... -...Ba da.
› vrei mai multShop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
D_ _ _ _ _ M_ NA_ O_ _ _
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.