Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Este o perioada destul de tensionata, si asta ar putea duce la neintelegeri in relatia cu prietenii de joaca. Pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie de compromis!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima vineri din luna noiembrie se sarbatoreste ziua internationala a stiloului cu rezervor. La 25 mai 1827 Petrache Poenaru obtine Brevetul francez 3208 pentru "Condei portaret fara sfarsit, alimentandu-se singur cu cerneala". Inventia sa a revolutionat piata instrumentelor de scris. Tocul cu rezervor al lui Petrache Poenaru nu zgaria hartia si nu curgea.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O femeie foarte frumoasa are un accident destul de grav: masina ei se ciocneste cu a unui barbat. Masinile lor nu mai sunt decat niste epave.
Se tarasc, deci, afara din gramezile de fiare respective si femeia intra in vorba:
- Dumneavoastra sunteti un barbat iar eu o femeie. Uitati-va putin la masinile noastre. N-a ramas nimic din ele si totusi noi nu avem nici o zgarietura. E un semn ca Dumnezeu a vrut sa ne intalnim in felul asta si sa devenim prieteni.
- Sunt de acord cu dumneavoastra, raspunde barbatul flatat. Trebuie sa fie un semn.
Dupa un moment de tacere, femeia continua:
- Ia uitati, inca un semn. Toata masina mea e facuta praf, dar sticla de vin din interior este intacta. Dumnezeu a vrut cu siguranta sa bem in cinstea acestei sanse unice de-a fi ramas in viata si de a ne fi intalnit.
Ia sticla si o intinde omului. Barbatul o deschide suspicios... si, pana la urma, bea jumatate din ea si o intinde femeii inapoi. Ea o ia, ii pune dopul la loc si o da din nou barbatului.
- Dumneavoastra nu vreti? intreaba acesta mirat.
- Nu... Eu cred ca o sa astept Politia.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 4 out of 6   # Numar de greseli ramase: 2

D_ MINATI_ NE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

11 octombrie 1818
Voievodul Tarii Romanesti, Ioan Gheorghe Caragea paraseste domnia

La 11 octombrie 1818 ( 29 septembrie 1818 dupa calendarul vechi) voievodul Tarii Romanesti, Ioan Gheorghe Caragea paraseste domnia. A devenit faimos pentru felul cum a parasit domnia, pentru codul de legi din Valahia care ii poarta numele (Legiuirea Caragea), pentru politicile sale fiscale excesive, dar si pentru masurile efective luate importriva unei mari epidemii de ciuma bubonica, izbucnita in anul 1813, la un an de la urcarea sa pe tron (Ciuma lui Caragea). Cat timp s-a aflat pe tronul Tarii Romanesti, Caradja a reusit sa stranga o avere uriasa. Temandu-se de o interventie a turcilor, Caradja a fugit din tara. Toate podurile de la Bucuresti la Brasov au fost distruse, ca nicio forta urmaritoare sa nu-l mai ajunga. Caradja isi pregatise cu grija fuga, trimitand din timp mari sume de bani in Elvetia si Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei. Dupa cateva saptamani de la intrarea in Brasov, Caradja si apropiatii sai au plecat catre Peninsula Italica si s-au stabilit la Pisa. A donat mari sume de bani miscarii nationale grecesti Eteria, cat si terenuri orasului Atena, unde si-a petrecut restul vietii, traind din averea acumulata in tara Romaneasca. Sursa: Wikipedia

› vrei mai mult