Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Starea ta de sanatate nu este tocmai buna si din aceasta cauza, esti cumva nevoit/a sa renunti la ce aveai in plan. Totusi, nu e cazul sa te intristezi, iti vei reveni rapid si vei face in alta zi ce ti-ai propus sa faci azi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cele "trei ceasuri rele" din cadrul zilelor de marti si sambata au explicatii astrologice. In astrologia orara, zilele de marti si sambata contin 3 ore planetare guvernate de Saturn, considerata cea mai dificila planeta de pe cer. De fapt, oricare alta zi din saptamana contine "ceasuri rele". In fiecare zi, lui Saturn ii revin cate 2 ore planetare, doar in zilele de marti si sambata exista 3 ore ale lui Saturn, considerate a fi cele "trei ceasuri rele"

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un cuplu casatorit isi bea cafeaua de dimineata in bucatarie. Pe geam se vede vecina care isi intinde si ea niste rufe la uscat.
- Vai, ce rufe murdare are vecina noastra! Mi-e si groaza sa ma gandesc cat o fi de curat in casa la ea daca astea sunt rufe spalate! exclama sotia.
Sotul tace si nu zice nimic.
Zilnic se putea vedea vecina care iesea pe balcon ba cu o haina la intins, ba cu o perna la aerisit, si mereu sotia remarca ce mizerabila este vecina si isi tot propunea ca intr-o zi va trece pe la ea si ii va da niste lectii de curatenie.
Intr-o zi, surpriza, vecina intinde la soare niste rufe curate.
- Oare cum de s-a intamplat si minunea asta? Cineva i-o fi facut observatie si probabil ca s-a rusinat, a remarcat sotia.
- Draga, a trecut pe la noi mama, ieri, si pentru ca a obsevat cat erau de murdare, a spalat geamurile.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ EP_ EZEN_ A_ I_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 octombrie 1926
Se stinge din viata medicul Victor Babes

La 19 octombrie 1926 trece in nefiinta medicul Victor Babes, bacteriolog si morfopatolog roman. In 1887, a pus bazele Institutului de Patologie si Bacteriologie din Bucuresti, acesta fiind primul institut de cercetari stiintifice infiintat in tara noastra. Aici a organizat unul dintre primele centre de vaccinare antirabica din lume, dupa cel creat de Pasteur, la Paris. In 1900 a fondat Societatea anatomica. A publicat in 1885, impreuna cu savantul francez A.V. Cornil, cel dintai tratat complet de bacteriologie din lume. In 1895, a formulat principiul serovaccinarii. 

› vrei mai mult