Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La ora de psihologie profesorul le arata elevilor cele trei stari: de calmare, iritare si enervare. Scoate un celular formeaza un numar si zice:
Alo, Gica este acasa?
Nu este nici un Gica lanr. acesta de telefon - cu calm
Acesta a fost starea de calm.
Mai suna o data la acelasi numar si zice:
Alo, gica este acasa?
Domnule, v-am mai spus nu este nici un gica la acest nr. de telefon - starea de iritare.
Acesta a fost starea de iritare.
Si ultima stare cea de enervare:
Mai suna inca o data la acelasi numar si zice:
Alo, Gica este acasa?
Ma tu n-auzi ca nu este nici un GiCA aici - starea de enervare.
Acesta a fost starea de enervare.
Dupa aceste, Bula vine din ultima banca vine la profesor ii iai telefonul din mana si formeaza la numarul la care a fosrmat si profu de trei ori si zice:
Alo, Sunt Gica , m-a cautat cineva?

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ OMIN_ TIUNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

20 octombrie 1595
Batalia de la Giurgiu - intarea in cetate

La 20 octombrie 1595 in "Batalia de la Giurgiu" artileria toscana darama o parte din zidul fortaretei otomane, asa incat aliatii crestini patrund invingatori in cetate. Sinan Pasa priveste neputincios de la Rusciuc victoria adversarilor sai. Batalia de la Giurgiu, desfasurata intre 15-20 octombrie 1595, a valorificat avantajul tactic obtinut de oastea munteano-transilvana condusa de Mihai Viteazul in Batalia de la Calugareni. Trupele otomane in retragere au fost surprinse la Giurgiu, iar robii luati ostatici au fost eliberati. Dupa un bombardament efectuat de artileria toscana cetatea Giurgiu a fost cucerita de aliatii crestini.

› vrei mai mult