Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Bunele maniere recomanda ca, in mijloacele de transport in comun, discutiile de orice fel sa se poarte discret, fara a deranja ceilalti calatori. De asemenea este nepoliticos sa asculti muzica in public, in mijloacele de transport in comun, parcuri sau alte locuri frecventate de oameni, exceptie se face atunci cand muzica se asculta folosind castile si nu sunt deranjati cei din jur de volumul sunetului scos de casti.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un barbat caza la un hotel de mare clasa cheama ospatarul:
-As dori doua oua fierte,unul mai moale,sa fie chiar la limita,iar celalalt,sa pot baga cutitul in el cu greu.O felie de sunca prajita,rumenita putin pe doua margini.As mai dori si o felie de paine prajita atat de bine,incat sa se sfarme cand o ating cu cutitul,dar sa nu fie inegrita;unt scos direct din frigider sa nu-l pot intinde pe paine si o ceasca de cafea slaba,dar usor incalzita.
-S-ar putea sa fie cam dificil sa indeplinim toate acestea,raspunse mirat ospatarul.
-Dar de ce? il intreaba barbatul.Asta am primit si ieri la micul dejun!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

REPREZENTAT_ _ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

30 septembrie 1790
Se stinge din viata Nicolae Mavrogheni, domnitor fanariot din tara Romaneasca

La 30 septembrie 1790 trece in nefiinta Nicolae Mavrogheni, domnitor fanariot din tara Romaneasca (1786 – 1790). Originar din insula Paros, Mavrogheni a ajuns domn cu ajutorul lui Gazi Hasan pasa, comandantul flotei otomane al carei dragoman era. Numirea acestui "galiongiu" (galion = corabie mare, galera) n-a fost deloc bine vazuta nici de boieri, nici de norod, si de aici un sir intreg de pamflete, piese de teatru sau versuri menite a ridiculiza politica si masurile acestuia. Pe 30 septembrie 1790 a fost spanzurat/decapitat din ordinul lui Hassan Pasa pentru insubordonarea fata de Imperiul Otoman. A ramas in istoria Bucurestiului printr-o excentricitate a sa, de a polei cu aur coarnele cerbilor de la trasura sa. De asemenea, la capatul Podului Mogosoaiei (langa Muzeul taranului Roman) a construit o biserica ce a dainuit pana astazi. Este de asemenea unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea - modesta si primitiva, totusi, si doar pentru cativa boieri ai vremii - a alimentarii cu apa printr-un sistem de conducte. Sursa: ro.wikipedia.org

› vrei mai mult